fbpx mislukking | croxhapox

mislukking

de mislukkingen

crox 4: Hugo De Leener komt niet opdagen.

De foto's van Xavier Debeerst, gemaakt voor publicatie in de catalogus van 'En Passant' (herfst 1991), zijn onbruikbaar. Een en ander zorgt er voor dat zo goed als niemand echt tevreden is met de catalogus van dit project.

Signos de Admiración (Uitroeptekens). Ambitieus crox-project. Een tussenkomst van Jan Hoet betekent de doodsteek.

Synergie. Concept van Frank Van den Eeckhout (1991). Het idee is om telkens 4 aparte disciplines samen te brengen. Binnen het concept wordt grosso modo een onderscheid gemaakt tussen dans (of theater, mime), muziek, 3D en video (of film).

Het paalproject (Signos 2), een solo-project van Hans van Heirseele (1991). Voorlopig niet uitgevoerd.

KNUTS. Woordproject (1992). Afgelast.

Mari-Jose Van Hee: een tento met focus op haar niet gerealiseerde projecten. Na de retrospectieve van haar werk in De Singel (1993) is Hans gebeten om de andere architectuur-projecten van Mari-Jose te tonen, die projecten nl. die om wat voor reden ook mislukten. De solo, voorziene datum eind 1995, komt er niet.

Het instalraam van Johan Van Geluwe, voorzien datum herfst 1996, gaat niet door.

FASHIONED (1998), een Brooklyn-project van Suzan Batu (USA). Het idee is een uitwisselingsproject met Amerikaanse en Belgische kunstenaars. De Belgen daar, de Amerikanen hier. Marijke Bontinck (op dat moment lid van het crox-team) hoort in te staan voor de coördinatie. Om een of andere reden loopt het mis.

VZW Nucleo (2002). Door een tussenkomst van Raphael Dua heeft Croxhapox (sinds zomer 2000 op non-actief) opeens uitzicht op de bovenverdieping van het pand in de Langeviolettestraat. Er zijn een aantal vergaderingen, maar de besprekingen springen af.

Een jaar later, enkele weken voor de opening van de nieuwe crox-ruimte in de Lucas Munichstraat (september 2003) zeggen eerst de Happers af, daarna ook Walter van Boven. Het openingsevenement wordt afgelast.

crox 135 (2005): Enkele dagen na het openingsmoment breekt Ante Timmermans zijn solo project af. Reden is het aanslepende vochtprobleem.

De door croxhapox opgestarte onderhandelingen over een Gents stadsplan voor actuele kunst springen af. Onverenigbare standpunten zorgen voor een patstelling.
In 2007 neemt Witte Zaal het voortouw en komt het uiteindelijk toch tot een stadsplan voor actuele kunst.

Zomer 2005. Het voor 2006 geplande project van Tazro Niscino - in 2005 uitgevoerd door het Smak - krijgt geen verlengstuk in croxhapox.

Het zogeheten tweede spoor van het brainboxperiode (2006, de eerste editie) is niet helemaal wat er van verwacht werd. Het plan met het tweede spoor is dat waarnemers het project met woord en beeld documenteren. Dat levert een niet onaardige hoeveelheid fotografisch beeldmateriaal op maar op de literaire bijdragen van Peter Bondewel, Guido De Bruyn en van na onvoldoende tekst om een boekpublicatie te verantwoorden. Het brainbox boekproject wordt afgelast.