fbpx coproductie | croxhapox

coproductie

EN PASSANT 1991. Straatproject in de Gentse binnenstad. Het Limburgse Il Ventuno vult een deel van het programma in. Frank Van den Eeckhout dirigeert het project.

GENT-BEJING. Roel Jacobs 2009. Een samenwerking met Circa (Gent) en De Garage (Mechelen).

KASK. Hans Beckers, Oratio Subita - Sonare Motus, crox-boek nr 15, 2010.

LOGOS. Nan-Ping Chang, Kristof Lauwers & Yvan Vander Sanden. c0de. 2010.

SCHRATTENBERG NUCLEUS - SCHRATTENBERG PERIFERIE. Instalramen op locatie Onderstraat 26, 9000 Gent. Een samenwerking met Experimental Intermedia. 1997.

TAGMOSIS. 2008, 2009. Een samenwerking met Mahaworks en Ciclic Records.

TEMPORARY CITY BERLIN
2009. Het project - een samenwerkingsverband van Flachland Kunstverein, Lokaal 01 en Croxhapox op locatie in Berlijn. Kunstenaars, o.a.: Ada Van Hoorebeke, Anton Cotteleer, Sarah Westphal, Kathrin Pacvlac, Nele Tas, Nicolas Leus en Stijn Van Dorpe.

VERZAMELWOEDE Een coproductie van K.O.R.N.E.L.I.A. en Croxhapox in Abdij Maagdendale (Oudenaarde), in het kader van Erfgoeddag 2007. Een jaar eerder was er op zelfde locatie een tweede editie van het merkwaardige BASICS project, een sequel waaraan 90 kunstenaars deelnamen.

VINYL
2009. Een coproductie van MER en Croxhapox. Het eerste vinyl combineert werk van Johan De Wilde en de Japanse performer Sachiko.

ZENNE 17 BRUSSEL
2009. Een project in Brussel. De locatie is een oud laboratorium in de Zennestraat. Aan het project nemen twee organisaties uit het Gentse deel, Croxhapox en Fortlaan 17 (Ischa is een van de initiatiefnemers), en een rits Brusselse initiatieven: Q-O2, Komplot, Constant vzw, Josworld, Bains Connective, Secondroom. Via Croxhapox komen ook Mahaworks van de Cubaanse performer Lazara Rossell Albear, Ciclic Records van Eli Van de Vondel en het Art Archive van Svend Thomsen in het project terecht.
De eerste episode is van 24 april tot eind mei 2009. In de croxruimte(s) werk van Alda Snopek, Christophe Lezaire, Johan De Wilde, Julian Moran, Marc Coene en Steffie Van Cauter.
De tweede episode is oktober 2009. In de croxruimte(s) werk van Bart Lodewijks, Dirk Zoete, Mil Ceulemans, Nicolas Leus, Oana Cosug, Stijn Van Dorpe en Thomas Bogaert.