fbpx cartoon | croxhapox

cartoon

BIJNA 10 JAAR COWBOY HENK. Crox 10, herfst 1990. Vier jaar later is er nog een project van Herr Seele, crox 22 (herfst 1994), dit keer met zelfportretten en ook een reeks cartoons die hij vanaf circa 1992 voor De Standaard begon te maken.
Kamagurka heeft een solo project in 1998 (crox 72), een mix van schilderijen, cartoons en zeefdrukken.

Larry Krone, crox 97. 'Krone eigent zich op eenzelfde eigenzinnige manier ook de uiterlijkheden van de country & western toe,' schrijft edith Doove (De Standaard, 9 juni 1999). 'In het patroon van zelfontworpen bandanas blijkt taal al evenzeer verstopt te zitten als in de kralenkettingen die hij uit stripverhalen maakt.'

NEW AMERICAN STORY ART, crox 205, een groepsproject gecureerd door Larry Walczak (US). Cartoonesk werk van Jim Torok, David Kramer, Nate Larson, Edward Monovich en William Powhida.

crox 291, cartooneske portretten van Haritz Guisasola Izeta (ES), een Bask die in Madrid woont. De presentatie combineert op sigarettendoosjes geschilderde portretschetsen, enkele grotere werken en een uitgebreide reeks portretten van politiek canaille en aanverwanten.

crox 324, OFF THE CHAIN, een project van Leo Gabin, toen nog als CUM. Een mix met schilderijen en tal van multimediale variaties, installatorische ingrepen en semi-pornografische iconografie waarbij net zo vaak een cartoonesk element hoort.