fbpx juli | croxhapox

juli

Juli 1991: Voorbereidende fase En Passant. Edwin Carels bedenkt de term instalraam, een samenvoeging van uitstalraam en installatie. De werkvergaderingen vinden tijdelijk plaats op het gelijkvloers van Zwartezusterstraat 1.
Juli 1992: De derde editie van crox 17, copy art, loopt op z'n eind. De laatste bijdragen zijn van drie Hongaarse kunstenaars, Istvan Tenke, Istvan Szubori en Dardai Szusza. Aannemersstraat 54 is een van de locaties van het project. Er wordt een boekproject overwogen, een editie met teksten van Johan Joos, van, Didi de Paris en Kamagurka. van waagt zich aan een boek van Camus, De Mythe van Sisyphus.
Juli 1993: dolce far niente. 
Juli 1994: Croxhapox vindt onderdak in het souterrain van Aannemersstraat 54. De ruimte wordt op orde gebracht. >chronologie
Juli 1995: vakantieperiode. Het souterrain verandert tijdelijk in het atelier van Kristel die zich sinds lente 1994 op olieverf toelegt. 
Juli 1996: beginfase van de voorbereidingen voor Open Deuren, het buurtproject. Een hectische periode. 
Juli 1997: Voorbereidende fase van het project Schilderkunst Hedendaags Belgisch. van heeft o.a. Tuymans aan de lijn die niet meteen ziet waarom hij aan het project zou meedoen. Uitloper van een samenwerking met Experimental Intermedia, Schrattenberg Periferie. Instalramen, op locatie Onderstraat 26, van Slaven Tolj en Apsolutno.
Juli 1998: crox 82, een instalraamproject op locatie Aannemersstraat 54. Hoofdmoot is een selectie uit de eind 1996 opgestarte mailart correspondentie van Sjoerd en van. Andere bijdragen zijn van de hand van Michaël Borremans, Thomas Huyghe, Thomas Broadbent, Dianna Frid, Vincent de Roder, Kristel De Buck en Philippe Vandenberg.
Juli 1999: van rijdt via Biarritz, Pamplona en Aranjuez zuidwaarts. 
Juli 2000: Ward Denys en Kristel De Buck redigeren een overzichtstentoonstelling, De Eerste 10. van woont in Spanje.
Juli 2002: de besprekingen met VZW Nucleo springen af. 
Juli 2003: de nieuwe ruimte Lucas Munichstraat 76/82 wordt onder handen genomen. Ward Denys en Raphaël Dua steken een handje toe. 
Juli 2004: het project van Robin Vermeersch (instalraam, crox 121) wordt verlengd tot eind augustus. CarianaCarianne (US/Chicago) werkt aan wat de eerste versie van de crox-site zal worden. 
Juli 2005: de eerste editie van BASICS loopt tot tweede week van juli. Het instalraam van Doris Kuwert (D) wordt pas eind augustus verwijderd. 
Juli 2006: de projecten van CarianaCarianne, Dianna Frid, Debra Tolchinsky, Sarah Westfahl en Jamez Dabramski Dean lopen tot tweede week juli. Het instalraam van Boris Van Acker blijft tot na de Gentse Feesten.
Juli 2007: KASKweek tot 15 juli. Afstudeerprojecten Multimediale Vormgeving: Boris Van Acker, Sarah Westphal, Rob De Schutter, Annik Laurijssens, Kim Vlaeminck en Kwinten Vercaemer. Tijdens de Gentse Feesten is er elke dag om 17u filmvertoning. Films van Elias Grootaers, Benjamin Wylin en Nathalie Teirlinck. In de etalages van Onderstraat 26 een project van Martin Singer (F). Op 20 juli een project van Office Tamuraj, gecoördineerd door Astrid David. Op 23 juli een performance van de Japanse mailart kunstenaar Ryosuke Cohen. Zowel Frips als Sjoerd Paridaen zijn correspondenten van Ryosuke.
Juli 2008: Een instalraam van Tinka Pittoors op locatie Onderstraat 26.
Juli 2009: Leden van het crox-team ruimen de materiaalruimte op en witten de grote zaal achterin.
Juli 2010: Zelfde scenario als zomer 2009.
Juli 2011: Shape Your Memory, een instalraam van Kato Six op de gebruikelijke locatie. Eind juni jury en eindejaarspresentatie van Meggy Rustamova, met presentatie tot 3 juli. Op donderdag 7 juli Le Lab Nr 3, een initiatief van Lazara Rosell Albear, met Tuba Libre (Jan Pillaert, Marco Loprieno, Jan Coulon), Trio Train (Jan Pillaert, Marco Loprieno en Lazara Rosell Albear), Antoine Prawerman, Audrey Lauro, Pierre Michel Zalewski en Patricia Luggo. Enkele dagen later is er nog een project, Homemade Bazaar, een markt met zelfgemaakte spullen, georganiseerd daar Katie Vercauteren.
Juli 2012: After Dressing, eindejaarspresentatie van 3de bachelor Beeld & Installatie, van 23 juni tot 6 juli, met Sander Cools, Rein Dufait, Marianne Hamersma, Anne Krönker, Jonathan Paepens en Sara van Woerden.
Juli 2013: POV, Realities Revisited Part 3, een project van Nima Bahrehmand, net na het beëindigen van z'n Master Beeld & Installatie. Iraanse videokunst.
Juli 2014: Readme.1st, een 7 dagen durende performance van Isabelle Stockmans.