fbpx percussie | croxhapox

percussie

percussie - drum

In 1996 is er een felgesmaakt solo concert van Beh Palme, een percussionst uit Burkina Fasso. Het concert vindt plaats in het souterrain van Aannemersstraat 54. Paul Feyaerts van 't Damberd had de man getipt.

1996-1999: Merlyn Paridaen, (d) van Memaz, een bandje met Mathias Van De Wielde, Zeger Vandenbussche en Adriaan Verwée. Uit Memaz komt begin 21ste eeuw Moker voort. Een van de hoogtepunten is een trio met Merlyn, Adriaan en Matthias tijdens een openingsavond met projecten van Marc Maet en Michaël Borremans, maart 1999.

1998: Merlyn Paridaen, (d) van The Singing Painters. Stapt eind 1998 voor onbepaalde duur uit het groepje. Is in 2001 opnieuw van de partij. Gedurende korte periode is er een nieuwe naam, Four Months Too Christmas, zonder Michaël Borremans, Fabian Schweiger vervangt, en met leden van Moker. Merlyn zit aan het drumstel. Vanaf 2003 is TSP weer on the road. Eind 2010 is het Michaël die er het bijltje bij neergooit en een ander groepje begint. Adriaan Verwée (basklarinet) vervoegt The Singing Painters, op dat moment Laura van (vocals, keyboards) en Merlyn Paridaen (drum).

December 2008, TAGMOSIS at Chroxhapox. Drumperformance van Eric Thielemans. Hij doet dezelfde performance in Brussel tijdens de eerste periode van het Zennestraatproject (mei 2009) en kort daarna in Berlijn tijdens de vernissage van Temporary City Berlin (mei 2009).

In 2010 treedt Merlyn Paridaen op onder de noemer Merlyn Paridaen & Friends. Concertjes tijdens openingsavonden met o.a. Zeger Vandenbussche, Matthias Van De Wiele, Adriaan Verwée en Krystof Rosseeuw.

crox 372, een project van Bob Van de Putte, in de kubusruimte. Drumperformance van de broer van Bob op een aantal tot drumtoestel omgevormde schilderdoekjes.

Talibam! at croxhapox op 2 juni 2011. Very special, Matthew en Kevin gaan voor een cabarateske set, iets wat ze voor het concert in croxhapox kennelijk nog maar één keer gedaan hadden, tijdens een residentie in Wall Street. Matthew on drums.

In 2011 twee keer een concert met Peter Jacquemyn. Op 29 januari als trio met Bart Maris trompet en Merlyn Paridaen aan het drumstel. Op 4 juni met Tatsuya Nakatani (drum, percussie) en Poolse vocals.