fbpx eindejaarspresentatie | croxhapox

eindejaarspresentatie

2006 In 2006 gaat het strikt genomen niet om eindejaarspresentaties. De projecten van Sarah Westphal (DE) en Jamez Dabramski Dean volgen het verloop van het reguliere programma. Van 18 juni tot 9 juli zijn er projecten van CarianaCarianne, Dianna Frid en Debra Tolchinsky. De presentatie van Sarah Westphal, Het Borstenorakel, een video, is in de kubusruimte. De presentatie van Jamez DD, My Modern Holocaust, in een smalle, speciaal voor zijn presentatie ontworpen annex in de grote zaal achterin.
2007 crox 219. KASKweek, in croxhapox van 24 juni tot 15 juli. Boris Van Acker (Boris Ljugov), Annik Lauryssens, KIm Vlaeminck, Kwinten Vercaemer, Rob De Schutter, Sarah Westphal (DE), Jamez Dabramski Dean. Afstudeerprojecten 3D KASK.
Tijdens Gentse Feesten 2006 had Boris Van Acker een project op de instalraamlocatie in de Onderstraat gehad. Met de presentatie van zijn afstudeerproject is het definitief Boris Ljugov. Sarah Westphal heeft haar presentatie op twee locaties. De projectie in de grote zaal voorin verwijst naar het eigenlijke werk dat in een pand in Ham gerealiseerd werd. In de kubusruimte is het tabula rasa van Rob De Schutter, op het beeldscherm in de mediaruimte een werk van Kwinten Vercaemer, in de corridor foto's van Kim Vlaeminck en in beide grote zalen presentaties van resp. Annick Lauryssens en Jamez Dabramski Dean. De andere eindejaarspresentaties van 3D (Sarah Dhont, Leen Persoons, ...) vinden in Netwerk plaats.
Tijdens de Gentse Feesten volgt een filmweek. Er worden 3 films getoond, 'Lignes. En quête d'une mémoire' van Elias Grootaers, Juliette van Nathalie Teirlinck en Vaar'wel van Benjamin Wylin. De film va Wylin maakte deel uit van de presentaties in Netwerk.
2008 Drie KASK jury's: Carole De Backere (masters Beeldhouwkunst), Berten Jaekers (masters MMV) en Lisa Colpaert (masters mode). Het afstudeerproject van Lisa Colpaert is daarbovenop ook nog eens geselecteerd voor het concours Horlait Dapsens. Ze is een van de laureaten van het concours. Eind juni volgt de KASKweek, dit keer een door Laura van gemaakte selectie uit alle afdelingen Vrije Kunsten: Michiel Ceulers (Schilderkunst), Sanne De Brabandere (Beeld & Installatie), Berten Jaekers (MMV), Simon Halsberghe (Mediakunst) en Sofie Van der Linden (MMV). Ander verschil met 2007 is dat de presentatie dit keer beperkt blijft tot de periode van de KASKweek. Het project heeft een schaduwzijde, wat het duidelijkst tot uiting komt bij de presentatie van Sanne De Brabandere. Zij heeft haar werk op een externe en een interne locatie te presenteren, wat afbreuk doet aan de presentatie. Externe locaties worden uit de eindejaarspresentatie geweerd, dat is de nieuwe modus vivendi.
2009 nada
2010 12 & 13 juni. 4de fotografie DKO Offerlaan. Jury en presentatie.
18 tot 20 juni: Saidya Vanhooren en Simon Van Parys, masters beeldhouwkunst KASK. Jury en presentatie.
24 tot 27 juni. 2de bachelor MMV KASK. Presentatie.
2011 Raachel Clinckspoor en Carolina Mosquera (Beeldhouwkunst) en Meggy Rustamova (MMV). Jury en presentatie.