fbpx collectief | croxhapox

collectief

ARMEE LEGER Januari 2006. Een Antwerps collectief. Bas Decaluwe, Christophe Engels, Thomas Campaert, Tim Van Ham en Wouter Feyaerts. Enkele van de groepsleden nemen deel aan beide edities van Basics 2.
BRAINBOX
Tijdelijk collectief van 3 of meer kunstenaars. Elk collectief realiseert één van de transformaties. De eerste editie (2006) groepeert zes collectieven, telkens een trio, de tweede editie (2008-2009) elf. Het eerste collectief is een kwintet, het 8ste een kwartet.
CUM Naamswijziging: Leo Gabin. Als CUM een project in 2010.
HAP Nemen deel aan beide versies van Basics 2 (2005-2006). Solo project in 2009.
KAMP Jelle Clarisse, Samir Boudia, Sarah Dhont, Sven Tassaert en Tuur Delodder. Nemen deel aan de tweede editie van Basics 2 en aan Verzamelwoede, telkens in Abdij Maagdedale, Oudenaarde. Eerste unit van de tweede editie van Brainbox (oktober 2008). Een provocatieve presentatie.
Op Sven na komen alle groepsleden van KAMP solo of duo in het programma aan bod. Samir Boudia in 2005, twee keer, een project in de zaal voorin en een instalraam, en in 2006 nog een keer, hij ontwerpt het standje voor de cultuurmarkt, de Caravanage. Tuur Delodder in 2005 met TANKGARAGE, een project in Zelzate. In de croxruimte komt een documentatiecentrumpje. Sarah Dhont en Jelle Clarisse in 2008 met een gezamenlijke presentatie.
MAILART JAIL TEAM Een mailart collectief van de gevangenis van Andenne. Ze gaan in op 'What about Croxhapox', een mail art call uit 2006.
THE GENTLEMEN'S GENTLEMEN Een tijdelijk collectief, onder leiding van Brian Getnick (US) en Noe Kidder (US), realiseert de uitvoering van het theaterproject The Gentlemen's Gentlemen (2008). De vrouwelijke hoofdrol is Marianne Vogt, een Duitse actrice die in Brussel woont. Robbert Goyvaerts neemt de mannelijke hoofdrol, Frank Merkx is de zaalwachter en toont zich van z'n beste kant als - wacht even, het is Robbert die het zwijn uithangt. Merkx is zaalwachter. Het grijze jasje staat gegoten. Hij veegt de vloer. Daarbovenop zijn er nog een half dozijn acteurs, van divers pluimage, Estee Pierce en Heidi Steffes, die een bed & breakfast runt in Brugge, en zij die in New York de videofragmenten voorbereid hadden, Jeff Harms, Katie Fitzgerald, Eura Chun, Vanessa Valladares, Yumiko Takagi en Noah Wadden. Aan het eind is er ook een moment met publieksparticipatie. Alles wordt gefilmd. Tweede episode van het project is The Gentlemen's Gentlemen Movie.
toonmoment Collectieve presentatie van studenten, bachelor of masters, van KASK en/of Sint-Lucas Gent. Een collectief moment van de Beeldhouwklas in 2009. Twee keer een opeenvolgend collectief van studenten Schilderkunst van KASK en Gent Sint-Lucas, in 2009 en in 2010. Eindejaarspresentaties van diverse afdelingen.
WELD Een duo: Jan Wiels en Vincent de Roder. Het crox-project
(2006) is de eerste gezamenlijke presentatie. Ze maken deel uit van de
8ste unit van de tweede editie van Brainbox.
WORST Vaerst in het Deens. Deens theater- en performance collectief. TVF art doc cinema.