fbpx Meesterklas Luca | croxhapox

Meesterklas Luca

Eind februari 2014, Ninety - Ninety - Ninety. Residentie en presentatie in de offside space. Op een videoprojectie na worden alle werken samengebracht in een glazen kubus van 90x90x90cm.
Eind juni 2014, We're Colleagues Now. Eindejaarspresentatie van Davy Audenaert, Jelmer Delbecque, Bob Mees, Jente Ruts, Merlijn Verhoeven en Simon Vermeulen. Ze filmen elke presentatie, halen de presentaties weg en tonen vervolgens alleen de gefilmde presentatie.

I.P.P. Improvisatieproject van Meesterklas Luca. Residentie. Opening op zaterdag 11 april 2015. Flyer: 'In de ruimten van croxhapox, Lucas Munichstraat 76 te Gent, wordt van maandag 30 maart tot en met zondag 12 april 2015 aan een aantal jonge kunstenaars/studenten beeldende kunsten de gelegenhed geboden om op een intense manier mee te werken aan een onderzoeksproject rond de vraag wat improvisatie zou kunnen betekenen in de beeldende kunsten. Want improvisatie is niet alleen eigen aan de muziek maar bestaat in alle kunstuitingen. Maar op welke manier, wat is de verhouding met "de regels" en de conventies, of zijn die helemaal afwezig?
Het project dat uitgaat van docenten Dany Deprez en Hans De Pelsmacker van Sint Lucas Gent wordt begeleid door de beeldende kunstenaars Philip Van isacker, Maarten Van Luchene en Maarten Herman, volledig in samenspraak met de deelnemers. Al de ruimten van croxhapox worden voor het project ter beschikking gesteld. Met: Zeli Bauwens, Mathias Berner, Sofie Dierickx, Detlef 'Godzoro' Packo, Maarten Herman, Kristof Lemmens, Diederick Nuyytens, Clara Spilliaert, Elise Vanden Broecke, Gill Van Eeckhout, Maarten Van Luchene, Tristan Verheecke, Stanley Verhegge.' Verbluffend interessante veertiendaagse, uitgebreid bedocumenteerd in de crox-box.

Not Another Expo. Improvisatieproject van Meesterklas Luca. 27 februari tot 6 maart 2016. Coördinatie: Maarten Van Luchene.