fbpx Lissabon | croxhapox

Lissabon

Mei 2009: een project van de op dat moment in Boston wonende Lisbonse kunstenares Sonia Almeida. Eerder had ze al een heel erg korte presentatie in croxhapox gehad, in de Aannemersstraatlocatie, het project met name van de Tres Chicas Tocadas, Marta Vera, Lucia Saura en Sonia Almeida. De artistiek directeur, die op dat moment in Andalusië woont, zal Sonia pas in 2007 ontmoeten, in Londen, waar ze aan het Slade Institute studeert.
Winter 2013: de artistieke directie logeert twaalf dagen in een dankzij Pedro Faria door de plaatselijke overheid ter beschikking gesteld appartement, in Rua Buenavista op huisnummer 46, waar ook vijf halfnaakte dames, een labrador en een parkiet bijgeleverd worden. Een snufje als gratis wireless internetverbinding evenwel hebben ze over het hoofd gezien en in het gigantische appartement is alles bij elkaar één verwarmingstoestel.
Maart-april 2014: duopresentatie van Pedro Faria & Francisca Carvalho. Pedro logeert gedurende circa een maand in een huisruilappartement vlak bij Gent Sint-Pieters.