fbpx brainbox trivia | croxhapox

brainbox trivia

Dirk Zoete neemt deel aan alle edities. In 2006 met Michaël Borremans en Tinka Pittoors, in 2009 met Adriaan Verwée en Evert Defrancq, in 2013 met Joris Van De Moortel en Peter Morrens.
Peter Morrens neemt deel aan alle edities. In 2006 met Johan De Wilde en Ward Denys, in 2008 met Deborah Delva en Griet Dobbels, in 2014 met Adriaan Verwée en Joris Van De Moortel.
Stijn Van Dorpe neemt deel aan alle edities. In 2006 met Anton Cotteleer en Nicolas Leus, in 2008 met Christophe Lezaire en Marina Yee, in 2013 met Antoine Van Impe en Kelly Schacht.

Antoine Van Impe (Liège), die aan de tweede en derde editie deelneemt, zit twee keer ongelukkig, tijdens de eerste editie waar hij aan deelneemt omdat het in de groep niet tot een interessante samenwerking komt, tijdens de tweede editie waar hij aan deelneemt omdat hij er voor spek en bonen zit, wat hij duidelijk maakt zonder zelfs dit gegeven als zodanig op te dringen, door aan de tijdens Stijn Van Dorpe gehouden lezing aan de voor het publiek bedoelde stoelen een stoel van eigen maaksel toe te voegen, een stoel met hoog Laurel & Hardy gehalte.

keerpunt
Eerste editie. Peter Morrens, Johan De Wilde en Ward Denys, unit 3, dagen de artistieke directie van croxhapox uit tot een vijf dagen durende performance. De artistiek directeur stemt in met de performance.
Tweede editie. Deborah Delva, Griet Dobbels en Peter Morrens, unit 4, reduceren het project tot pulp. Op wat van het project bleef, plaatsen ze propellatoren waardoor alles de hele tijd door dooreen waait.
Derde editie. Jasper Rigole, Inkeri Harri en Oshin Albrecht, unit 5, zagen de DAF, het door de eerste unit ingebrachte autootje, in twee stukken.