fbpx Marokko | croxhapox

Marokko

22 zwarte plastic zak uit Marokko (opgeblazen en dichtgebonden) (uit Waadruim: legenda, crox-boek nr 7, Nicolas Leus: lijst 14)
Beamer De Marokkaanse beamer: zie hieronder.
Brahim Bachiri Neemt deel aan een door Bart Vandevijvere samengesteld groepsproject met kunstenaars uit Noord-Frankrijk en Westhoek. Eerste project in wat tot dan het atelier van Stief Desmedt geweest was. Van BB een videofilm met het semi-documentaire verslag van een theeceremonie. September 2007. Na het project blijft de beamer die Brahim voor de projectie gebruikt had in croxhapox achter.
kinderen De kinderen van een Marokkaans gezin dat circa 2007 in een van de huisjes aan het woonerf verblijft amuseren zich kostelijk met de animatiefilm van de Franse kunstenaar Martin Singer, tot de moeder de zaal betreedt waar de film geprojecteerd wordt en nog wel tijdens het fragment waarop te zien is hoe een moederfiguur rechtopstaand een kind baart en het vervolgens opeet. Exit van wat gedurende enkele maanden op een geslaagde integratiepoging begon te lijken. De kinderen kwamen vaker in croxhapox over de vloer en werden ook steeds nieuwsgieriger naar wat er te beleven viel. De familie zou naar verluidt enkele maanden later naar Charleroi verhuisd zijn.