fbpx mediaruimte | croxhapox

mediaruimte

De inrichting van de mediaruimte komt tot stand tijdens het eerste crox-project van Adriaan Verwée, september 2005. Het is Adriaan zelf die de ruimte opdeelt in een kubus en een barmeubel met een filmscherm boven het barmeubel. Aan die infrastructuur verandert weinig. Kleinigheden. Tijdens de zomer van 2006 wordt er achter het barmeubel een keuken ingericht. Het barmeubel wordt afgewerkt met een patroon van rode, groene en blauwe tegels. Eén jaar later richt Joris de ruimte boven de kubus in met kantoormeubilair. Deze opdeling - bar/keuken/beeldscherm, kubus, kantoor - blijft behouden tot juni 2012. Enkele maanden na het project van Adriaan begint de reeks kubusprojecten. Aan het eind van zomer 2012 verhuist het kantoor naar de hall en wordt de ruimte boven de kubus ingericht als videozithoek voor de presentaties van TVF. Pas in 2013 wordt de positie van het barmeubel een eerste keer aangepast, zodat er wat ruimte komt voor de medewerkers die tijdens de openingsavonden voor de bar instaan. Na zomer 2014, met Verf Na Van Eyck in het vizier, komt het barmeubel parallel met de hall te staan wat de drankbevoorrading vlotter maakt. Niet als zodanig ingeschat neveneffect hiervan is dat de kubus minder toegankelijk is; om de kubus te betreden hebben bezoekers achter het barmeubel door te stappen.