fbpx boekvoorstelling | croxhapox

boekvoorstelling

Majuskel van Johan Joos, het twaalfde crox-boek (2009), treedt voor het voetlicht in Het Poëziecentrum. Het zaaltje zit afgeladen vol. Speciaal voor de niet heel erg plechtige inhuldiging van de vijfde en tot op heden recentste publicatie van Joos zijn best veel mensen uit Nederland naar Gent afgezakt. Joos is vooral bij de noorderburen een fenomeen, wat hij aan legendarische edities van de Nachten van de Poëzie te danken heeft. Eli Van de Vondel vrolijkt de avond op met een gitaarsolo.
Over Vorm van Hans Theys, het veertiende crox-boek (2009), wordt in het Brusselse Passa Porta aan het publiek voorgesteld. Opnieuw een eivolle zaal.
In Anoniem eerste helft 21ste eeuw, het zeventiende crox-boek (2013), een uitgave van het balanseer, is een bladzijde over die avond in Passa Porta. Anoniem wordt eind april 2013 in het S.M.A.K. voor de leeuwen geworpen. Peter Jacquemyn en Jan Pillaert staan in voor het muzikale degustief, nadat acht personen die dachten te weten wie de auteur is uit het boek voorlazen.
Oratio Subito - Sonare Motus, het vijftiende crox-boek (2010), een project van Hans Beckers, een coproductie KASK/croxhapox, gaat logischerwijs in Kiosk.
Het negentiende crox-boek, Careful Dressage van Dirk Zoete (2014), wordt in Muziekcentrum Bijloke voorgesteld, in de oude bibliotheek.
Andere edities hebben hun maiden voyage in croxhapox.