Roderoestraat 2

September 2021 : de stock, die in 2019 in een depot in Sint-Amandsberg ondergebracht werd, komt op het gelijkvloers van Roderoestraat 2 terecht. Enkele weken later beginnen de werkzaamheden met het maken van een stockruimte voor het materieel en het archief. Er komt een houten podium om de inclinatie van de vloer te neutraliseren; boekenrekken; een expomuur in het aanpalende magazijn. Begin maart 2022 is er een meeting in het kader van het When Is A House traject, opgestart door Joël Verwimp en Lindsey Drury. Aanwezig: het Astridcollectief, Joël en Lindsey, Samira, de voorzitter van de Raad van Bestuur, kunstenaars uit Tiblisi en exponenten van het crox-team. Het thema van de bijeenkomst is coöperatieve werking.
P1280588.JPG
Intussen wordt aan de toiletruimte geknutseld. Die noodzakelijke ingreep geeft ook een naam van de nieuwe plek: Aynitl. All you need is the lavatory. Het oude barmeubel krijgt opnieuw de functie die het tot 2016 had; Guy pakt het plafond aan; er wordt geboord, getimmerd, er wordt rotzooi verwijderd, er wordt geverfd, gaten worden gedicht, een ruit aan de straatzijde ontbloot, een andere ruit dichtgemaakt. En er komt een lichtcircuit.
Eind april 2022 is de nieuwe exporuimte operationeel. De eerste projecten op locatie 5 zijn expo's van Merlyn Paridaen en Bram Van Stappen.

P1280667.jpg

P1280722.JPGP1280794.JPG
merlyn paridaen / bram van stappen