affiche

TV2 kunstprogramma (BRT) waarin croxhapox 2 keer aan bod komt, telkens in 1996. De eerste bijdrage behandelt de instalramen van Phill Niblock, Jens Brand en Zjuul >Devens (januari 1996), de tweede schetst een sfeerbeeld van Open Deuren (september-oktober 1996). De regie is telkens in handen van Jan Blondeel. >Kunstzaken >Televisie.

crox 17 - Copy Art project I (1991). De eerste editie van het Copy Art project is geen copy art in de eigenlijke zin van het woord op 1 enkele bijdrage na, die van de Duitse mailart kunstenaar Jurgen O. Olbrich. Hij is de enige van de 16 kunstenaars die aan de eerste editie deelnemen die het medium fotocopy op een correcte manier inschat: het werk is volledig vervaardigd met en door een fotokopieerapparaat. De andere bijdragen zijn reproducties van tekeningen, foto's en collages. De werken worden als affiche in het Gentse straatbeeld verspreid.
De tweede editie (1992) staat wel in het teken van fotocopy art.

Crox 19 (december 1991), Gent cultuurstad geen haatstad. Meteen na Zwarte Zondag besluit het crox-team tot een antiracistische affiche-campagne. Medewerking van plusminus 40 culturele instellingen. De affiche wordt gedrukt op 10.000 exemplaren, die in een mum van tijd de deur uit zijn. Ook het Gentse politiekorps verdeelt een paar honderd exemplaren. Als gevolg van die campagne wordt het crox-team later betrokken bij een plaatselijk initiatief maar het enige uitzicht hier is oeverloze discussies over onduidelijke en vaak ook zinloze strategieën. Na een maand of zo haakt het crox-team af.

AL >ARMEE LEGER. crox 162-crox 163, januari 2006. Kunstenaarscollectief uit Antwerpen, met o.a. Christophe Engels, Wouter Feyaerts, Bas Decaluwe, Tim Van Ham en Thomas Campaert. Produceren een affiche op 500 exemplaren en in twee formaten. De affiche, met AL-logo, toont hoe twee legers dwars door elkaar heen stappen. 

THE FINAL SPEECH (crox 147, september 2005), Adriaan >Verwée. Affiche met de skyline van Hollywood anno 40. Hetzelfde beeld domineert de gelijknamige videofilm. Stefaan >Dheedene ontwerpt de notariële affiche voor crox 108: Ambassade van de Predemocratische Republiek (oktober 2003) en brengt ook een affiche in, drukwerk en multiple, tijdens zijn tweede solo project, A Manual (2005). 

BASICS 2. Het ontwerp voor editie 1 (2005) is van de hand van Samir >Boudia. De affiche van de sequel van BASICS 2 (2006) wordt ontworpen door directie en leerkrachten van DKO Oudenaarde./ 

Foutjes in de prepress zorgen er voor dat de eerste en enige affiche waarmee crox een kwartaalprogramma aankondigt (november 2004>februari 2005) niet verspreid kan worden. Liever geen affiche dan een foute affiche. Vanaf januari 2005 spelen we in het crox-programma vaak zo kort op de bal dat dit soort affiches, met het programma van bijvoorbeeld een half jaar of een kwartaal, totaal zinloos wordt. 

Voor de affiche van EN PASSANT (1991) wordt een foto van Edwin >Carels gebruikt. Tevens de eerste keer dat we een gedrukte affiche hebben. Van maart 1990 tot mei 1991 is het >van Heirseele die de affiches aanmaakt, met fotokopie, meestal niet veel meer dan 150 exemplaren.

Tijdens LINEART 1990 is er een straatcampagne met de slogan wij staan niet op lineart.
In zelfde periode is er ook een campagne om de naam van de vereniging te promoten: kunstidee te Gent.