fbpx KAMP | croxhapox

KAMP

Kunstenaarscollectief: Jelle Clarisse, Samir Boudia, Sarah Dhont, Sven Tassaert en Tuur Delodder.
Samir duikt in 2005 in het programma op: crox 143 /een solo project in de grote zaal/ en ADMINISTRATION, crox 153, een instalraam op de gebruikelijke locatie, Onderstraat 26.
Tuur combineert TANKGARAGE, op een externe locatie in Zelzate, met een documentaire presentatie in de croxruimte, crox 148 (2005) en is betrokken bij pogingen om een project van Tazro Niscino van de grond te krijgen.
Sarah en Jelle hebben een gezamenlijk project in 2008, crox 242.
Als KAMP nemen ze deel aan BASICS 2 (de sequel in Oudenaarde, 2006), Verzamelwoede (2007) op zelfde locatie en Brainbox2 (2008-2009) waarvan ze het uitgangspunt formuleren, een tot in de kleinste details uitgewerkte kunstroof. 't Begint meteen goed als ze met het voorstel op de proppen komen om de artistieke directie als performer in het project te betrekken. De uitgekiende en museale presentatie blijft als een knipmes van Damocles boven de voortgang van het project hangen ook al omdat de presentatie als een af en onaantastbaar eindproduct oogt. De tweede en de derde unit verslikken zich in het product en hinken op uiteenlopende wijze achter de feiten aan.

Alle leden van het collectief studeerden Multimediale Vormgeving aan het Kask, op het moment dat die afdeling nog 3D heette.